Σάββατο, 31 Ιανουαρίου 2015

Θαυμαστό περιστατικό με τον Άγιο Παΐσιο στο Σικάγο Το παρακάτω περιστατικό με τον Άγιο Παΐσιο είναι πέρα ως πέρα αληθινό. Δεν έχει δημοσιευθεί πότε διότι οι άνθρωποι που μου το διηγήθηκαν είναι πολύ ταπεινοί.

Ο Ν.Α., ευκατάστατος ομογενής από το Σικάγο των Η.Π.Α.,πολύ καλός άνθρωπος αλλά άθεος, πριν 25 περίπου χρόνια, είδε μια βραδιά στον ύπνο του ένα μικροσκοπικό παππούλη να του ζητάει ευγενικά να τον παραλάβει από κάποιο αεροδρόμιο του Σικάγου, δίνοντας του συγκεκριμένη ημερομηνία και ώρα. Τον έβλεπε και άκουγε να του λέει: '' Νίκο καλό μου παιδί, έλα τάδε μέρα τάδε ώρα στο τάδε αεροδρόμιο να με παραλάβεις σε παρακαλώ''.

Όταν ξύπνησε το πρωί, ο Ν. διηγήθηκε στη σύζυγο του Μ.το όνειρο που είχε δει. Εκείνη, αρχίζοντας τα πειράγματα λόγω της αθεΐας του, του είπε ότι ήταν απλώς ένα όνειρο και να μη δώσει σημασία. Το όνειρο με τον μικροσκοπικό παππούλη επαναληφθεί στον ύπνο του Ν. πολλές φορές, σε σημείο που ο άνθρωπος είχε αρχίσει να ταράζεται Κάποτε ο "εφιάλτης" σταμάτησε και ο Ν. ηρέμησε.
Μετά από κάμποσο καιρό, έφθασε η καθορισμένη ημερομηνία που ο παππούλης είχε προαναγγείλει στο όνειρο. Ο Ν. αποφάσισε να πάει κρυφά στο αεροδρόμιο για να αποφύγει τα κοροϊδευτικά σχόλια της γυναικάς του.

" Τι έχω να χάσω", συλλογίστηκε, " στο κάτω κάτω θα κάνω τη βόλτα μου, θα πιω το καφεδάκι μου και ύστερα θα πάω στη δουλειά μου". Πράγματι έτσι κι έγινε. Πήγε και αφού κάθισε σε μια γωνία του χαώδους αεροδρομίου του Σικάγου, περίμενε τον άγνωστο παππούλη του ονείρου.

Ήπιε κάμποσους καφέδες αλλά η ώρα περνούσε και ο παππούλης δεν φαινόταν πουθενά. Μετά από μια-μιάμιση ώρα, σκέφτηκε, " ένα τσιγάρο ακόμα και φεύγω, καλά και δεν το είπα στη Μ. γιατί θα με κορόιδευε αιωνίως".

Πριν καλά καλά προλάβει να τελειώσει τη σκέψη του, γυρίζοντας από την άλλη μεριά , βλέπει ξαφνικά μπροστά του να εμφανίζεται στ' αλήθεια ο μικροσκοπικός παππούλης που έβλεπε στον ύπνο του. " Ευχαριστώ Ν. καλό μου παιδί που ήρθες, ήξερα πως θα ερχόσουν", του είπε ο Άγιος Παΐσιος.
Μην πιστεύοντας στα μάτια του, έχοντας μπροστά του στην πραγματικότητα τον παππούλη που έβλεπε στον ύπνο του, ο Ν. παρ' ολίγο να πάθει συγκοπή!Εντελώς σαστισμένος και σοκαρισμένος, αφού τρόμαξε να συνέλθει, πήρε τον παππούλη και πήγαν στο σπίτι του, στα προάστια του Σικάγου, όπου ο γέροντας διέμεινε κάμποσο καιρό.
Ο Ν. και η Μ. μεταμελήθηκαν και μπήκαν στον δρόμο του Θεού. Από ορκισμένος άθεος, ο Ν. έγινε πολύ πιστός χριστιανός. Μου διηγήθηκαν οι ίδιοι το απίστευτο αυτό περιστατικό, στο σπίτι τους στο Σικάγο, πριν δεκαπέντε χρόνια.

Μαρτυρία: Αντωνία Μποτονάκη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου