Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2016

Επίσκεψη Μπαλογιάννη


Ο γνωστός καθηγητής της νευρολογίας, με ακλόνητη Πίστη προς τον Τριαδικό Θεό, μας εξομολογήθηκε πως υπήρχαν περιπτώσεις ασθενών, οι οποίοι όντας σε κρίσιμη και σοβαρή κατάσταση, βρήκαν ίαση και υγεία κατόπιν επισκέψεώς του στο Άγιο Όρος και συγκεκριμένα στον όσιο γέροντα Παΐσιο. Υπήρχαν στιγμές που επισκεπτόταν ο ίδιος το κελλί του για να ζητήσει την δυνατή προσευχή του γέροντα, ο οποίος ποτέ δεν του την αρνήθηκε. Δεκάδες τα περιστατικά όπου ανένηψαν, ως εκ θαύματος, βαριές περιπτώσεις ασθενών με σοβαρές βλάβες. Ο ίδιος έχει πολλά να διηγηθεί και να εξιστορήσει προσωπικές εμπειρίες με τα χαρίσματα του γέροντα.

Σ' αυτά τα πλαίσια θεώρησε επιβεβλημένη την επίσκεψή του στο εκκλησάκι του οσίου Παϊσίου, απ' όπου και η φωτογραφία.


Σταύρος Μπαλογιάννης:
Εξαίρετος Διδάσκαλος, ερευνητής και ακαταπόνητος πιστός εργάτης της επιστήμης, συγγραφέας λαμπρών έργων επί των παθήσεων του Νευρικού Συστήματος, ο Καθηγητής Σταύρος Μπαλογιάννης συνδυάζει το βάθος της επιστημονικής σκέψεως με την αγάπη στον Άνθρωπο, τον φοιτητή, τον νέο επιστήμονα, τον ασθενή.
Διετέλεσε διευθυντής της Α΄Νευρολογικής Κλινικής του ΑΠΘ κατά τα έτη 1992-2011 και είναι Ομότιμος Καθηγητής Νευρολογίας.
Απέκτησε το πτυχίο της Ιατρικής Σχολής του ΑΠΘ το 1968 και της Θεολογίας το 1979. Ανηγορεύθη διδάκτωρ της Ιατρικής το 1975 και Υφηγητής το1979. Έλαβε τίτλο ειδικότητος Νευρολογίας-Ψυχιατρικής και Νευροπαθολογίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου